Eikö ketään edes hävetä

Maahanmuuttokritiikki – kauniisti kylän kohdalla

Posted in Maahanmuuttajat by masinoija on 27/08/2009

Olen viimeisen parin vuoden aikana pitänyt silmällä maahanmuuttokeskustelua skaalan kummassakin päässä – ainakin niin paljon, kuin hermot ovat kestäneet kummankin ääripään idioottimaisuuksia. On mielenkiintoista havaita, että siinä vaiheessa kun maahanmuuttajakriitikot saavat muodostettua lauseen, jossa ei mainita mokkamunaa tai valkoisten naisten raiskaamista, lausunnoissa on ajoittain ihan pointtia. Nykyisessä maahanmuuttopolitiikassa on ongelmansa ja niistä on myös voitava puhua asiallisesti. On myös ihan totta, että toisen ääripään lausunnoissa on ajoin livahdettu vähemmistöjen pyhittämiseen kaiken kritiikin yläpuolelle ja jenkkityyliseen ylivarovaiseen poliittiseen korrektiuteen. Tämä on tasan yhtä dorkaa touhua kuin punaniskojen junttirasismi.

Valitettavasti se paljon mainostettu asiallinen maahanmuuttokritiikki on edelleen vähemmistössä. Koko kritiikin suurin ongelma on se, ketkä sitä tarjoavat ja millainen uskottavuuden viemäri tämä jengi on. Aihepiirin voimanpesä on Homma-foorumi, joka tarjoaa mm. tällaista asiallista ja valistunutta keskustelua maailman epäkohdista:

“Naiselle ei sovi yhteiskunnallisista asioista päättäminen saati sillä alueella toimiminen. Tunne asettuu järjen edelle liian helposti, mikä näkyy mm. naisten roimasta yliedustautumisesta mokutussaralla.

Ensi alkuun olisikin avoimesti todettava, että äänioikeuden myöntäminen naisille oli erehdys. Uskon, että myös naisten enemmistö on taivuteltavissa tälle kannalle kärsivällisen ja pitkäjänteisen työn avulla.”

“Satuin näkemään eilen 20-40v mieslauman kulkevan Kajaanin keskustaan päin noin klo. 18:30. Heti nähtyäni tuollaisen mieslauman TIESIN, että aamuyöstä sattuu jotain. Mä nään, jo niitten naamasta aikooko joku ähly raiskata illalla vaiko ei.”

“Olisikohan eräs toinen, usein heikosti suomea oppiva ryhmä, ymmärtänyt vain sanat parhaimmillaan nuorina ja luullut kuvan symbolisoivan valkoista naista? “

“olen Oinosen kanssa sama mieltä. Suvaitsevaisuudessa ollaan menemässä liian pitkälle.
Jos sama meno jatkuu, niin vuonna 2025 voi esikouluun ilmoitettu lapsukainen todeta, että isäni nimi on Tapio ja äitipuoleni on kaunis suomenhevonen nimeltään Oras ja että itseasiassa isäni on myös rakastajani.”

…ja niin edelleen. Joo joo, tämä ei varmasti edusta jokaista foorumikirjoittelijaa, MUTTA: kuka helvetti peruskoulua pidemmälle pärjännyt ihminen kehtaa myöntää olevansa edes etäisesti samaa mieltä jostain asiasta sellaisen jengin kanssa, jonka suvaitsee foorumillaan tämän tasoista tekstiä? Kiitokset näistäkin lainauksista tuoreelle Hommawatch-blogille, joka esittelee mainiolla tavalla maahanmuuttokriittisyyden voimanpesän kasvoja ilman, että tarvitsee tuhota koko uskoaan ihmiskuntaan koluamalla foorumia läpi. Eräille se on jo myöhäistä.

Kritiikin ongelmat: rasismi ja negatiivisuus

Ylipäätään koko maahanmuuttokriittisyys näyttäytyy nykyisellään ohuena kuorena perusnegatiivisen junttirasismin päällä. Vähän niin kuin sikaniskainen somalinpotkija olisi vetänyt oikeussaliin puvun päälle yrittäessään näyttää asialliselta, mutta ei siinä ihan onnistuen. ”Käyttäydytään nyt hetki, kotona voidaan sitten ottaa kraka pois ja sanoa NEEKERIÄ NEEKERIKSI niin kuin kuuluukin. Hehheh, mokkamuna, se on kuule geneettisesti tyhmempi kuin suomalainen mies!”

Ohuesti naamioidun rasismin lisäksi merkittävä ongelma on, että lähestymistapa maahanmuuttoon on pohjimmiltaan täysin negatiivinen. Osoitetaan epäkohtia, mutta rakentavat ratkaisut ovat vähissä. Vaaditaan voitonriemuisena oikeutta sanoa että ”Islam on pedofiiliuskonto”, joka sinänsä on olennainen sananvapauteen liittyvä seikka, mutta loppujen lopuksi – mitä sitten? Miten tämän asian hokeminen parantaa suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, joka piti kai olla se pääasia? Jos jokin menee hyvin, jossain vaikkapa maahanmuuttajien ja valtaväestön välit toimivat loistavasti, siihen ei vahingossakaan kiinnitetä huomiota ainakaan julkisesti. Kaikki potentiaalinenkin positiivisuus negatoidaan armotta ja kategorisesti. Tärkeintä on päästä valittamaan ja osoittamaan, että vau, mä tiedän tästä porukasta jotain negatiivista. Pitkin nettiä lauotaan avoimen rasistista tuubaa, mutta kylän kohdalla ollaan koreasti -juu, eihän me rasistisia olla, vaan maahanmuuttokriittisiä!

On sinänsä mielenkiintoista, että maahanmuuttajakriitikoiden retoriikka ja tyylilaji valituksineen suomalaisen valkoihoisen miehen sortamisesta kuulostaa hyvin paljon markkina-arvoteoria/ATM-jengin katkeralta kitinältä. Olisi valaisevaa tietää, miten paljon näillä kahdella ihmisryhmällä on limittäisyyttä. ”Maahanmuuttajat raiskaa meidän naiset jotka ei anna meille pillua?”

Irtautuminen nykyisistä piireistä

Jos joku tässä maassa haluaa välttämättä perustaa taas yhden puolueen, joka ottaa asiakseen nimen omaan maahanmuuttoasiat, vaihe yksi olisi asettua julkisesti irti tästä nykyisestä maahanmuuttokriitikkojengistä. Kaivoon on jo kustu sen verran pahasti, että parempi lähteä porailemaan ihan uusista paikoista. Suurimpia esteitä maahanmuutosta ja kulttuurien kahnauksesta puhumiseen on se, että aihetta kriittisesti käsittelevä leimautuu melkoisen nopeasti tähän matalaotsaisimpaan mouhottajajengiin.

On hyvä kysymys tarvitaanko tällaista puoluetta ensinkään. Itse en näe sille erityisen merkittävää tarvetta, mutta politiikassa kukin valittakoon siitä, minkä tärkeimmäksi kokee. Minä en itke itseäni uneen pelätessäni hysteerisesti islamofasismia, eikä jokainen maahanmuuttajan tekemä rikos saa alahuultani väpättämään sen enempää kuin kotimainen luomu-snägäritappelu. Kukin kampanjoikoon itselleen tärkeän asian puolesta, sehän kai on demokratian ydin.

Positiivista ja negatiivista

Minä olen itse hyvin arvoliberaali ja teknisesti kai kuulun siihen hirvittävään epäisänmaalliseen viherpunavasemmistoon, vaikken mitenkään hirveän vahvasti itseäni sellaiseksi miellä. Pidän muista kulttuureista ja matkailuista, koetan ulkomailla sopeutua paikalliseen kulttuuriin ja mielestäni olisi todella mainiota, mikäli myös Suomessa törmäisi useammin vieraiden kulttuurien edustajiin. Sisämaassa asumisen jälkeen Helsinki oli mielenkiintoinen paikka asua, työmatkalla kun saattoi helposti kuulla viittä kieltä kahden korttelin matkalla. Opiskeluaikaan samassa talossa asui useita eri kansallisuuksia  ja käytävässä oli kivempi haistella afrikkalaista kokkausta kuin silakkapihvien käryä. Ainoa ongelmatapaus oli yläkerran venäläisopiskelijoiden kämppä, mutta aika harvalla taitaa olla soluasuntokokemuksia, joihin ei kuulu ainakin yhtä ongelmallista naapuria. Jossain vaiheessa haluan vielä opiskella arabiaa, sekä tehdä hieman pidemmän reissun Afrikan mantereelle.

Tästä huolimatta minä olen sitä mieltä, että pakolaisia pitäisi mahdollisuuksien mukaan ensisijaisesti auttaa heidän kotimassaan – mieluimmin vielä muilla tavoin kuin vastikkeettomalla kehitysavulla. Suhtaudun myös hyvin nihkeästi selkeisiin elintasopakolaisiin. Maahan muuttava pakolainen tarvitsee alkuvaiheessa apua, myös rahallista sellaista, mutta pidemmän päälle on tultava toimeen samoilla edellytyksillä kuin Suomen kansalaisen. Kiitos, meillä on omat sosiaalipummimme, ei niitä tarvitse erikseen tuoda – ja sama koskee rikollisia. Omista tavoista ei tarvitse luopua, mutta pitää ymmärtää, että täällä valtavirtaväestöllä on eri tavat kuin kotimaassa. Ne tavat tulee oppia ja niitä tulee kunnioittaa, vaikkei niitä itse noudattaisikaan. Järkevällä yhdyskuntasuunnittelulla tulee ehkäistä maahanmuuttajien ghettoutumista niin pitkälle kuin mahdollista, minkä lisäksi maahanmuuttajien rikollisuuteen ja etenkin sen syihin tulee puuttua.

Valtaväestö ja maahanmuuttajat pitää saada kohtaamaan ja tutustumaan myös sosiaalisesti, joka helpottaa sopeutumista aidan kummallakin puolella. Saattaisi ehkäistä näitä Kontioniemi-ilmiöitä, jossa maahanmuuttajat on niin hirveen pelottavia, kun ne on pelaamassa potkupalloa ja roskaakin ja kohta varmaan uikin! Järkkäisivät vaikka sillä uhatulla potkupallokentällä kylätoimikunnan ja maahanmuuttajien välisen futismatsin – lapsille lettuja ja pelin jälkeen uimaan. Tuohon tosin tuskin auttaa mikään, sillä mistään ei löydy niin pikkumielistä ja henkisesti jämähtänyttä porukkaa kuin keski-ikäisistä kylä– ja kaupunginosayhteisöiden jäsenistä.

Ja ihan oikeasti hei, kulttuurirelativismilla on rajansa. Suomen laki ja länsimaiset ihmisoikeuskäytännöt ohittavat maahanmuuttajan kotimaan ja kulttuurin säännökset, tavat, uskonnon ja uskomukset, piste.

Jousto toimii kumpaankin suuntaan

Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Voisiko joku antaa nessun niille kaikille reppanoille, joiden maailma kaatui yhden uimahallivuoron menettämiseen. Ehkä heille voi ostaa vaikkapa puhallettavan kahluualtaan, jossa he voivat sillä aikaa polskutella? Suomessa asuva kulttuurivähemmistön edustaja on samanlainen kansalainen ja veronmaksaja kuin kaikki muutkin. Mikäli hänen kulttuurissaan on jotain tapoja, jotka voidaan ottaa huomioon melkoisen pienillä myönnytyksillä, tässä on vaikeaa nähdä mitään muuta kuin periaatteellista känkkäränkkää. Tämä ei tarkoita sitä, että suomalaisen yhteiskunnan pitäisi hypähtää jokaisen kulttuurierosta johtuvan pillinvinkauksen mukaan, mutta jouston pitää toimia kumpaankin suuntaan. Pienet myönnytykset helpottavat sopeutumista ja rauhallista rinnakkaineloa. Sopeutuminen on vaikeaa, ellei toinen puoli anna periksi missään asiassa pienimmälläkään tavalla.

Lopuksi haluaisin sanoa Daniil Harmsia mukaillen, että kaupunkiin voitaisiin kaivaa keskuskuoppa, jonne sitten voitaisiin kolata kaikki tunkkaiset rasistit ja jeesustelevat poliittisen korrektiuden tuuliviirit. Lopuksi kaadettaisiin sammuttamatonta kalkkia päälle ja jätettäisiin tämänkin asian hoitaminen sellaisille maltillisille keskitien kulkijoille, joita kiinnostaa ongelmien ratkaiseminen, ei niiden kärjistäminen ja niistä valittaminen.


Aihetta sivuten:

Ulkomaalaisista jälleen kerran – Ihmiskunta.org

Mitä rasismi on – Jack Honest Saturday Post

Monikulttuurisen yhteiskunnan eri tasot – Octaviuksen ajatuksia

Monikulturismin ja islamin suhde – Monikulturismi

Missä Soini, siellä natsit – PeruSS – Huijarien puolue, vai joukko ”yksittäistapauksia”?

Rasismista – Kullervo Kalervonpoika

Rasismista ja islamin kritisoimisesta – Helvetin puutarha

Mainokset

33 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. anonyymi said, on 28/08/2009 at 14:59

  Toiselta punavihreältä komppia. Tosin minulle jää mielikuva että olisin hieman maahanmuuttokriittisempi – minusta sulauttaminen valtaväestöön ja etenkin -kulttuuriin ja länsimaiseen arvopohjaan olisi tärkeätä jo maahanmuuttajien itsensä vuoksi. Katson myös että suomalaisilla on oikeus vaatia tätä.

  Tosin tuo uimahallivuorojuttu on älytön. Jos tarvitaan vuoro naisille, tehdään vuoro naisille – ei pelkille musliminaisille. Tasapuolisuuden nimissä olisi tosin myös sitten reilua tehdä vastaava vuoro myös miehille. Tai se ei olisi vain reilua: se olisi tasa-arvoista – eikös tätä aina peräänkuuluteta.
  Jos tuo jako ei riitä vaan pitää myös päästä eroon vääräuskoisista saman uimaveden osalta, saa kyllä itse kukin tätä vaativa sitten kaivaa oman uima-altaansa.

 2. masinoija said, on 28/08/2009 at 15:18

  Minä olen itse sitä mieltä, että niin pitkälle kun se on mahdollista, fiksuinta on auttaa pakolaisia ensisijaisesti heidän kotimaassaan. Tarkemmin vielä niin, että vastikkeettoman kehitysavun sijaan tarjotaan eväitä oman elintason parantamiseen. Luodaan työllisyyttä ja liike-elämää, autetaan kehittämään infraa ja niin edelleen. Jos nämä maahanmuuttajakriitikot olisivat ihan tosissaan hommansa kanssa, he kampanjoisivat olan takaa järkevän kehitysavun puolesta.

  Ja mitä tuohon uimahallijuttuun tulee, en kyllä itse ymmärrä sen herättämää hirveää filosofointia. Jos se nyt koetaan kamalan tärkeäksi, että nimen omaan musliminaisille pitää saada oma yksi uimahallivuoro viikossa, mitä ihmeen väliä sillä on suuremmassa mittakaavassa. Nyt se jotenkin nostetaan koko sopeutumisen esteeksi ja hirveäksi kynnykseksi. Pyh, on minun mielipiteeni. Pääsevätpä pois kämpästä liikkumaan.

 3. anonyymi said, on 29/08/2009 at 15:46

  Kärpäsestä on toki taas tehty härkänen, mutta isommassa mittakaavassa kyse on erivapauksista ja kuka niitä saa vaatia. Pienistä puroista kasvaa suuri virta ja muslimeille on jo muutenkin annettu paljon periksi esim. pilakuvafarssissa ja koulujen juhlissa. Omaa vuoroa vaikkapa juutalaisnaisille vaativalle naurettaisiin päin naamaa, vaikka olettaisin heidän lukumääränsä olevan jokseenkin samaa luokkaa (puhdas heitto). Vastaavankokoisia vähemmistöryhmiä voitaisiin varmasti löytää kattamaan hallin koko aukioloaika. Kyse on siis puhtaasti sopeutumisesta yhteiskuntaan ja sen vallitseviin arvoihin.

  Sukupuolijako menee noin 50-50. Olisi älytöntä rajoittaa osallistumismahdollisuutta enemmän kuin on tarpeen enkä usko islaminkaan vaativan rajaa kuin eri sukupuolten välille (jos sitäkään kuin tulkinnallisesti). Jos taas kyseessä on niin eksklusiivinen kerho, ettei muita suvaita, olisi varmasti syytä miettiä, onko suomalainen yhteiskunta sittenkään oikea paikka elää.

 4. tommi said, on 31/08/2009 at 16:44

  ”Ja mitä tuohon uimahallijuttuun tulee, en kyllä itse ymmärrä sen herättämää hirveää filosofointia. Jos se nyt koetaan kamalan tärkeäksi, että nimen omaan musliminaisille pitää saada oma yksi uimahallivuoro viikossa, mitä ihmeen väliä sillä on suuremmassa mittakaavassa. Nyt se jotenkin nostetaan koko sopeutumisen esteeksi ja hirveäksi kynnykseksi.”

  – Kyse on siitä, että tuleeko antaa jollekin ryhmälle erivapauksia. Kyse on siitä, tuleeko muslimifundamentalisteja tukea naisten alistamisessa. Kyse on myös siitä, tuleeko hyväksyä uskontoon perustuvaa syrjintää. Ja kyse on myös siitä, että muslimien omat uimavuorot eivät ainakaan lisää heidän sopeutumistaan yhteiskuntaan.

  Minun mielestäni erivapauksia ei tule antaa kenellekään, naisten alistamista ei pidä tukea eikä uskontoon perustuvaa syrjintää tule sallia. Jos halutaan sopeuttaa muslimit yhteiskuntaan, heidän tulee olla kantaväestön kanssa tekemisissä myös uimahalleissa. Siksi vastustan muslimien omia uimavuoroja, jonne ’vääräuskoisilla’ ei ole asiaa.

 5. Matti said, on 01/09/2009 at 14:57

  ”MUTTA: kuka helvetti peruskoulua pidemmälle pärjännyt ihminen kehtaa myöntää olevansa edes etäisesti samaa mieltä jostain asiasta sellaisen jengin kanssa, jonka suvaitsee foorumillaan tämän tasoista tekstiä?”

  Hommaforumin jutut eivät ole tyypillisiä juuri maahanmuuttokriitikoille. Vastaavia ajatuksia on monella SDP:n, keskustan ja kokoomuksen äänestäjällä. Suosittelen, että juttelet joskus tavallisten amisten, maalaisten ja duunareiden kanssa. On aika tavallista, että joku empaattisesti vasemmistoa äänestävä duunarinainen heittää kahden kesken ”kuula kalloon ählämeille” -läppää.

  ”Ylipäätään koko maahanmuuttokriittisyys näyttäytyy nykyisellään ohuena kuorena perusnegatiivisen junttirasismin päällä.”

  Ja mitähän asialle pitäisi tehdä ja miksi? Hommafoorumi on pelkkä yleinen keskustelupalsta, jossa saattaa joskus törmätä myös vähemmän älykkäiden ja koulutettujen kansalaisten kommentteihin. Hui kamalaa!

  Tarvittavat poliittiset päätökset on kyettävä tekemään, vaikka se tuntuisikin myönnytysten antamiselta vastenmieliselle porukalle (ja sitähän se onkin). Koska älykkäitä ja sivistyneitä ihmisiä on niin vähän, kaikki puolueet tarvitsevat ääniä myös ”väärillä” perusteilla äänestäviltä menestyäkseen vaaleissa. Maahanmuuttokriittisellä liikkeellä ei ole varaa sulkea junttirasisteja kokonaan ulkopuolelle eikä se olisi mahdollistakaan. On lapsellista ja herkkänahkaista boikotoida maahanmuuttokriitikkoja tämän takia. Älä ole niin herkkä.

  En myöskään usko, että rasistien öyhötys estäisi maahanmuuttokriitikkoja nousemasta varteenotettavaksi poliittiseksi voimaksi. Rasistisesti tai maahanmuuttokriittisesti ajattelevia kansalaisia on yksinkertaisesti niin paljon, että ennemmin tai myöhemmin opportunististen urapoliitikkojen on pakko ottaa heidät huomioon.

 6. masinoija said, on 01/09/2009 at 15:53

  ”Amisten, maalaisten ja duunarien” maailmankuva on kyllä ihan tuttu näiltä osin ja tämä on tietyllä tavalla osasyy huoleeni. Simpanssikin pystyy perustamaan puolueen, jonka ajava voima on suoraan tai välillisesti ulkomaalaisvastaisuus. Tästä ei ole vaikeaa löytää historiallisia esimerkkejä, ei lähimenneisyydestä eikä kauempaa. En ole ollenkaan varma, että minkäänlaista ”asiallista maahanmuuttopuoluetta” voi perustaa ilman, että siitä tulee polttopiste kytevälle arkiselle junttirasismille, joka on todella helppo sytyttää yhteiskunnassa kuin yhteiskunnassa.

  Mitä tälle voi tehdä? Jaa-a. Ollakseen uskottava tällaisen porukan tulee julkisesti ja vahvasti asettautua erilleen Hommawatchissa esillä olevasta porukasta ja asennemaailmasta – vieläpä toistuvasti. On aivan sama miten vingutaan, venkoillaan ja filosofoidaan, juuri tähän porukkaan puolue tulee assosioitumaan.

  Toinen asia on, että omaan aatteeseen tulee saada myös vahva positiivinen näkökulma, jolla pyritään pelkän valittamisen ja kritiikin sijaan parantamaan jo nykyisin Suomessa asuvien pakolaisten elämää ja suhdetta valtaväestöön – oli se sitten vaikkapa paremman yhteiskuntasuunnittelun tai ruohonjuuritasolla valtaväestön ja maahanmuuttajien kohtaamiskeskuksen pyörittämisen kautta. Ellei tämä toteudu, kyseessä on efektiivisesti maahanmuuttajavastainen puolue.

  Jokainen puolue joutuu ottamaan ääniä myös sellaisilta henkilöiltä, joilla voi olla muuten vastenmielisiä mielipiteitä, tämä on totta. Tilanne on hieman toinen, jos kyseessä on näin räjähdysherkän yhden asian puolue, jonka fokus heilahtaa helposti äärisuuntiin. Herkkänahkaisuutta eli ei, minun moraaliini ei mene se, että tarjoan tippaakaan uskottavuutta rasismille tai uskonnolliselle fundamentalismille edes sitä kautta, että kannatan sellaisen puolueen perustamista, joka aktivoi kyseistä aatesuuntaa.

  No, miten tämä eroaa vaikkapa vihreiden äänestämisestä, onhan noita kettutyttöja ja muita ekoterroristeja, kysyy varmasti joku saivartelija. Hyvin yksinkertaisesti siten, että maailma ei ole mustavalkoinen kyllä-ei-paikka. Siinä missä maahanmuuttajavastaisella toiminnalla on oikea riski voimistaa ihan tavallisessa valtaväestössä rasistisia asenteita, en oikein näe, että vihreiden äänestämisen saisi jokaisen Pentti 58v:n vaimoineen liittymään kettujen vapautusrintamaan…

  Minä en siis edelleenkään näe maahanmuuttokriittisen puolueen perustamista tarpeellisena siihen nähden, miten riskialtis se on avoimen rasismin sytyttäjänä. Koska aihepiiri kuitenkin herättää tunteita, näkisin sen sijaan hyvin tärkeänä, että nykyiset puolueet uskaltaisivat ottaa suoraan kantaa tietyn kansanosan huoliin. Joka kerta kun poliittisen korrektiuden tuuliviiri hyssyttelee tai jeesustelee vaikeaa aihetta, ääriliike saa jossain siivet.

 7. tommi said, on 01/09/2009 at 17:03

  ”Minä en siis edelleenkään näe maahanmuuttokriittisen puolueen perustamista tarpeellisena siihen nähden, miten riskialtis se on avoimen rasismin sytyttäjänä.”

  – Maahanmuuttokriittisen puolueen ohjelmassa sanoudutaan jyrkästi irti rasismista.

  ”Koska aihepiiri kuitenkin herättää tunteita, näkisin sen sijaan hyvin tärkeänä, että nykyiset puolueet uskaltaisivat ottaa suoraan kantaa tietyn kansanosan huoliin.”

  – Miten saada nykyiset puolueet ottamaan kantaa maahanmuuttoasioihin entistä voimakkaammin & kansan tahdon mukaisesti? No esimerkiksi tällä maahanmuuttokriittisellä puolueella: Kun nykyiset puolueet ovat korjanneet maahanmuuttolinjauksiaan, on maahanmuuttokriittinen puolue täysin tarpeeton.

 8. masinoija said, on 01/09/2009 at 17:53

  Niin, seuraan tätäkin projektia mielenkiinnolla samanlaisena poliittisena kokeiluna kuin Piraattipuoluetta – ja toivon, ettei puuha tosiaan leviä käsiin ja pahenna & kärjistä tilannetta.

 9. Matti said, on 01/09/2009 at 18:53

  ”Ollakseen uskottava tällaisen porukan tulee julkisesti ja vahvasti asettautua erilleen Hommawatchissa esillä olevasta porukasta ja asennemaailmasta – vieläpä toistuvasti.”

  Merkittävimmät bloggaajat ja uuden puolueen ohjelma sekä todennäköiset ehdokkaat erottuvat jo siitä porukasta.

  ”paremman yhteiskuntasuunnittelun”

  Miksi ns. suvaitsevaiset eivät muuta asumaan maahanmuuttaja-alueille? Ei siihen mitään ylhäältä tulevaa suunnittelua tarvita. Suvaitsevaisilla on jo nyt täydet mahdollisuudet ehkäistä segregoitumista muuttamalla maahanmuuttajien sekaan.

  ”valtaväestön ja maahanmuuttajien kohtaamiskeskuksen”

  Tällaisia kohtaamiskeskuksia on jo nyt pilvin pimein. Miksei niitä hyödynnetä? Ehkä erilaiset ihmiset eivät yksinkertaisesti vain pidä toisistaan. Ehkä monikulttuurisuus ei yksinkertaisesti vain toimi.

  ”Minä en siis edelleenkään näe maahanmuuttokriittisen puolueen perustamista tarpeellisena siihen nähden, miten riskialtis se on avoimen rasismin sytyttäjänä.”

  Koska nopeasti kasvavaa ja syrjäytyvää maahanmuuttajapopulaatiota ja kantaväestöä ei saada millään pitämään toisistaan, paras tapa ehkäistä rasismia on tiukentaa maahanmuutto- ja karkotuspolitiikkaa. Kun maahan valikoidaan parhaiten sopeutuvat maahanmuuttajat ja määrä vastaa maan taloudellista ja henkistä vastaanottokykyä, ääriliikkeiltä katkeaa siivet. Tällaista politiikkaa ei saadaan käytäntöön ilman vahvaa maahanmuuttokriittistä liikettä ja puoluetta.

 10. masinoija said, on 01/09/2009 at 20:04

  No, minua ei loppujen lopuksi tässä yhteydessä kiinnosta ryhtyä puhumaan maahanmuuttopolitiikan varsinaisista linjauksista, se ei ole tämän blogauksen aihe, enkä suoraan sanoen jaksa käydä läpi jälleen yhtä kopiota keskusteluista joita on jo ns. tarpeeksi joutunut seuraamaan.

  Paria juttua kommentoin. 1) Ehkäpä nämä kohtaamiskeskukset tarvitsevat enemmän julkisuutta – minä itse en ole ikiaikoihin törmännyt spontaanisti mihinkään mainintaan tällaisista. Mikäpä sopeuttaisi ulkomaalaisia paremmin kuin suomalaiset tuttavat. 2) Heh, aina huvittaa kun ”suvaitsevista” puhutaan jotenkin erityisenä ihmisryhmänä tai vähemmistönä. Kaipa minä itse siihen ihmisryhmään kuulun, kuten myös suuri osa tuttavistani. Näistä yksikään ei ole maininnut ulkomaalaisia minkäänlaisena positiivisena tai negatiivisenä vaikuttimena asunnon sijainnin valintaan. Itselleni ei tule edes mieleen katsoa asuinpaikkaa valitessa, minkä on kansallisuusjakauma kyseisellä alueella. Enemmän tulee katsottua, ettei muuta keskelle ihan kotimaista Korso-slummia, jossa voi aamuysiltä ihailla jengiä lastenvaunujen kanssa terassilla jo tuhannen lärveissä. Omalle osalleni, Itä-Helsingissäkin asuneena, ongelmatapaukset ovat olleet lähes kautta linjan kotimaisia alkoholisteja tai muita häiriköitä.

 11. Matti said, on 01/09/2009 at 22:28

  ”Näistä yksikään ei ole maininnut ulkomaalaisia minkäänlaisena positiivisena tai negatiivisenä vaikuttimena asunnon sijainnin valintaan.”

  Ehkä pitäisi.

  Sinne ”Korso-slummiin” fiksujen ja suvaitsevaisten ihmisten nyt vain on muutettava, mikäli haluavat kohdata maahanmuuttajia arkielämässä ja naapureina. Elämä on täynnä trade-offeja. Kaikkea ei voi saada. Jos haluaa vauraan ja siistin asuinalueen, on muutettava rasistisesti mahdollisimman kauas maahanmuuttajista.

  Luulisi, että Itä-Helsingin maahanmuuttaja-alueille muuttamisesta olisi muodostunut jo trendi tiedostavien suvaitsevaisten keskuudessa. Miksei ole?

 12. anonyymi said, on 01/09/2009 at 22:50

  Eiköhän ne maahanmuuttaja-alueet ole muutenkin niitä ongelma-alueita. Tai mistäs minä sen tietäisin.

 13. masinoija said, on 01/09/2009 at 23:58

  Eh, siis pitäisi mainita kansallisuusjakauma vaikuttimeksi vaikka se ei sellainen itselleen ole? Etenkin kun Itä-Helsingissä ja Korsossa asuvilla tutuilla (ja minulla itselläni) ongelmia on ollut nimenomaan ihan luomu-Suomalaisista tenukepeistä.

  Ja niin, en tiedä – ehkäpä tämä tietyissä piireissä rakennettu mystinen suvaitsevaisten ihmisryhmä ei elä ja hengitä maahanmuuttoaatetta niin, että valitsevat sen mukaan asuinpaikkansakin. Aivan yhtä älytön kysymys on se, mikseivät maahanmuuttokriitikot muuta näille alueille pitämään jöötä ja ”laimentamaan” aluetta? Enemmän minua ihmetyttää, miksi pakolaisia asutetaan tai he ajautuvat klimpeiksi tietyille alueille, jotka usein ovat jo valmiiksi hieman paskempaa seutua.

  Ihmiskunnan Petja kirjoitti asiasta ihan mainiosti täällä: Ulkomaalaisista jälleen kerran

 14. Matti said, on 02/09/2009 at 02:21

  ”Ja niin, en tiedä – ehkäpä tämä tietyissä piireissä rakennettu mystinen suvaitsevaisten ihmisryhmä ei elä ja hengitä maahanmuuttoaatetta niin, että valitsevat sen mukaan asuinpaikkansakin.”

  Aivan. :-)

  ”Aivan yhtä älytön kysymys on se, mikseivät maahanmuuttokriitikot muuta näille alueille pitämään jöötä ja “laimentamaan” aluetta?”

  Maahanmuuttokriitikot eivät ole vastuussa maahanmuuttajien haalimisesta Suomeen, joten miksi heidän pitäisi vaarantaa oma henkensä ja terveytensä?

  ”Enemmän minua ihmetyttää, miksi pakolaisia asutetaan tai he ajautuvat klimpeiksi tietyille alueille, jotka usein ovat jo valmiiksi hieman paskempaa seutua.”

  Koska kyseisillä alueilla on paljon halpoja, vapaita asuntoja. Eihän suomalaisiakaan köyhiä hajasijoiteta.

  Miksi muuten suhtaudutte suomalaisiin syrjäytyneisiin ja alkoholisteihin noin tympeästi? Eikö kannattaisi ottaa vähän avarakatseisempi ja optimistisempi asenne? Kantaväestön ongelmiin panostaminenhan ei ole maahanmuuttajien ongelmista pois, joten molempia voidaan ratkoa samanaikaisesti samalla alueella.

  Petjan kirjoitus lietsoo vihamielistä ja välinpitämätöntä suhtautumista yhteiskuntamme vähäosaisiin. Ei ole kovin rakentavaa vastata rasistiseen vetoomukseen haukkumalla toista ihmisryhmää.

 15. masinoija said, on 02/09/2009 at 08:39

  ”Maahanmuuttokriitikot eivät ole vastuussa maahanmuuttajien haalimisesta Suomeen, joten miksi heidän pitäisi vaarantaa oma henkensä ja terveytensä?”

  Jestas – no kuvitellaanko siellä leirissä, että kaikki muut haalivat? Minä en lähde venyttämään tätä enää yhtään pidemmälle, koska tämä on ns. ”jos kerran tykkäät siitä niin paljon niin mikset mee sen kanssa naimisiin” -tason viisastelua.

  ”Miksi muuten suhtaudutte suomalaisiin syrjäytyneisiin ja alkoholisteihin noin tympeästi?”

  Ensinnäkin, minua ei tarvitse teititellä, kiitos vain – voidaan tehdä ihan sinunkaupat. Vai kuvitteletko tässä puhuvasi jollekin tämän hämärän ”suvaitsevaiston” edustajalle, joka käy suvaitsevaiskerhon kokouksissa ja istuu siellä suvaitsemassa homoja ja mustia. Tämä voi tulla vähän yllätyksenä, mutta tällaista selkeää ihmisryhmää kuin ”suvaitsevaiset” ei erikseen ole siinä mielessä, että kukaan ei ole perustamassa suvaitsevaispuoluetta jolla on puolueohjelmansa, omat klubinsa ja selkeät ideologiansa. Kyseessä on niputus, johon päätyvät näissä (sekä vaikkapa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia käsittelevissä keskusteluissa) kaikki ne, jotka eivät ole ”kriitikoiden” kanssa samaa mieltä. Se on aina yksinkertaisempaa kun voi meidän lisäksi olettaa NE, joiden arvot ovat itselle vastakkaiset. Vaikkakin näistä arvoista tehtäisiin sitten aika villejä yhdistelmiä ja kärjistyksiä. Tämä on vähän kuin joku perustaisi ”Karjala takaisin” -puolueen ja niputtaisi kaikki eri mieltä olevat ”Karjala-pettureiksi” joille oletetaan yhteinen arvomaailma, toimintatapa ja motivaatiot. Toimiiko tämä toiseenkin suuntaan? Eri aihepiirien ”kriitikot” ja yhden asian puolueet näyttäytyvät yleensä merkittävästi rajatumpana yhteisönä, joka on kasaantunut nimen omaan tiukemman tai löyhemmän aatekokoelman ympärille. Tämän ryhmän olemassaolo on itsestäänselvää ja itsehän ryhmä mainostaa omaa ajatuspohjaansa.

  Toisekseen en mielestäni maininnut mitään nuivasta suhtautumisesta, vaan siitä, että ongelmatilanteet ovat johtuneet ihan tavallisista kotimaisista häiriköistä. Minä henkilökohtaisesti olen itse ollut työttömänä ja toimeentulotuella oman aikani. Sinänsä minä itse suhtaudun samalla nuivuudella jokaiseen henkilöön, joka tulee vippaamaan kaljarahaa muka bussimaksuun, riehuu lähibusseissa tai ulkoiluttaa lastaan umpikännissä joka toinen arkiaamu terassilla – ihonväriin, kulttuuriin ja sosioekonomiseen taustaan katsomatta. Petjan kirjoitus puolestaan ei lietso muuta kuin pohtimaan sitä, mikä kyseisellä asuinalueella on se oikea ja merkittävä ongelma asukkaiden viihtyvyydessä.

  Tunnettu fakta on, että aina kun talous notkahtaa ja työttömyys kasvaa, rasismi muodossa tai toisessa nostaa päätään. Omalle epäonnelle pitä löytää hyvä ja selkeä syy, joksi maailmantalouden heilahtelu ei oikein sovellu. Aika paljon helpompi on syyttää sitä mustaa jätkää vieressä, joka ei tee työtä ja vie meidän työt.

  Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että paikallisia köyhiä ja syrjäytyneitä tulee tukea. Suomalainen sosiaalituki piti minua itseäni pinnalla vaikeiden vuosien ajan ja nyt olen veroillani maksanut niitä rahoja takaisin, sekä toivottavasti kustantanut turvaverkkoa samalla tavalla myös muille. Se, tehdäänkö tämä nykyisin edes etäisen tehokkaasti, on toisen keskustelun ja blogauksen aihe

 16. Matti said, on 02/09/2009 at 12:35

  En voi mitään, jos et näe siinä mitään huvittavaa, että kovimmat suvaitsevaiset ja antirasistit edistävät itse ghettoutumista ja maahanmuuttajien syrjäytymistä muuttamalla vitivalkoisille alueille, hengailemalla muun koulutetun kantaväestön kanssa, laittamalla lapsensa hyviin kouluihin ja kohtaamalla muita kulttuureja korkeintaan Maailma kylässä -festareilla. Tällaisten ihmisten on turha valittaa muiden rasismista, jos he eivät edes yritä tiedostaa oman käytöksensä ongelmallisuutta.

  ”Kyseessä on niputus, johon päätyvät näissä (sekä vaikkapa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia käsittelevissä keskusteluissa) kaikki ne, jotka eivät ole “kriitikoiden” kanssa samaa mieltä.”

  Tottakai kyseessä on epätarkka niputus. On ihan perusteltua jakaa osapuolet karkeasti suvaitsevaisiin ja kriitikoihin maahanmuuttokeskustelussa, vaikka suvaitsevaiset eivät muuten olisikaan kovin yhtenäinen ryhmä.

  ”Tämän ryhmän olemassaolo on itsestäänselvää ja itsehän ryhmä mainostaa omaa ajatuspohjaansa.”

  Suvaitsevaistolla on myös oma kova ytimensä, joka elää ja hengittää monikulttuurisuutta, sulkee silmänsä ongelmilta, perustelee klubeja, osoittaa mieltään, halveksuu länsimaista kulttuuria jne.

  ”Petjan kirjoitus puolestaan ei lietso muuta kuin pohtimaan sitä, mikä kyseisellä asuinalueella on se oikea ja merkittävä ongelma asukkaiden viihtyvyydessä.”

  Yksi heikossa asemassa oleva kansanryhmä esitetään erityisen ”ongelmallisena”. Kun tehokeinona käytetään vielä toistoa ja 25 erillistä kohtaa, se muuttuu lietsomiseksi.

  Mikäs Petja muuten on sanomaan, mitkä ovat ”oikeita” ongelmia? Tietääkö hän, millaisia kokemuksia vetoomuksen laatijoilla on ollut?

 17. masinoija said, on 02/09/2009 at 12:59

  ”En voi mitään, jos et näe siinä mitään huvittavaa, että kovimmat suvaitsevaiset ja antirasistit edistävät itse ghettoutumista ja maahanmuuttajien syrjäytymistä muuttamalla vitivalkoisille alueille, hengailemalla muun koulutetun kantaväestön kanssa, laittamalla lapsensa hyviin kouluihin ja kohtaamalla muita kulttuureja korkeintaan Maailma kylässä -festareilla. Tällaisten ihmisten on turha valittaa muiden rasismista, jos he eivät edes yritä tiedostaa oman käytöksensä ongelmallisuutta.”

  Pidän edelleen sitä ajatusta, että nämä ”kovimmat suvaitsevaiset” muuttaisivat ihan periaatteesta maahanmuuttajarikkaimmille alueille täysin yhtä vatipäisenä kuin sitä, että kovimmat rasistit muuttaisivat sinne pitämään jöötä. Tämä siksi, että aika harvalla yksi oma ideologian palo on niin kova, että sitä seuraten valitaan koko perheen asuinpaikka kiinnittämättä huomiota sen ympärillä oleviin palveluihin, kulkuyhteyksiin ja vastaaviin arkielämään aidosti vaikuttaviin asioihin.

  Viimeisessä lauseessa sinulla on pointtia, joka ei rajoitu tähän vaan on tehokkaasti laajennettavissa niin arkielämään kuin ideologioiden kamppailuun. Aina kun esittää voimakkaita mielipiteitä ja arvostelee toisten käytöstä voi myös miettiä, mitä *minä* olen tehnyt tietyn asian edistämiseksi. Valittaminen ja kritisoiminen on helppoa ja välillä ihan tarpeellista sellaisenaankin, mutta todellista vaikuttamista on asioiden tekeminen.

  ”Yksi heikossa asemassa oleva kansanryhmä esitetään erityisen ’ongelmallisena’. Kun tehokeinona käytetään vielä toistoa ja 25 erillistä kohtaa, se muuttuu lietsomiseksi. Mikäs Petja muuten on sanomaan, mitkä ovat ’oikeita’ ongelmia? Tietääkö hän, millaisia kokemuksia vetoomuksen laatijoilla on ollut?”

  Niin, minä en ole Petjan puhemies, tuosta tuli vain ironisella tavalla mieleen omatkin kokemukset. Itse näen tuon tilanteena jossa todetaan, että eipä muuten kutsuta Pekkaa kylään kun se on kuulemma epäsiisti ja sotkee pian meidän kämpän, minkä jälkeen toinen osoittaa sormella omassa kämpässä olevaa pinoa mätäneviä astioita, pölyä nurkissa, viemättömiä roskia ja kolmimetristä pizzalaatikkopinoa.

  Jos välttämättä haluat kääntää tämän ”taas Suomalaista syrjitään” -raiteelle, se on sinun asiasi.

 18. tommi said, on 02/09/2009 at 18:18

  ”en oikein näe, että vihreiden äänestämisen saisi jokaisen Pentti 58v:n vaimoineen liittymään kettujen vapautusrintamaan…”

  No tuskinpa maahanmuuttokriittisen puolueen äänestäminen saisi jokaisen Pekka 58v:n vaimoineen ryhtymään rasistiksi tahi tekemään rasistisia rikoksia. ;)

 19. masinoija said, on 02/09/2009 at 18:49

  ”No tuskinpa maahanmuuttokriittisen puolueen äänestäminen saisi jokaisen Pekka 58v:n vaimoineen ryhtymään rasistiksi tahi tekemään rasistisia rikoksia. ;)”

  Enemmän näen huolestuttavana mahdollisuutena sen, että tässä sakissa herää käsitys siitä, että saa olla ihan LUVAN KANSSA niin rasistinen kun lystää, koska mikä tahansa tällainen puhe on sitä kriittistä maahanmuuttokeskustelua ja tälle on oikein puoluekin! Tämä ei ole ”mutta entäs jos” -kauhistelua vaan ilmiöhän on käynnissä koko ajan. Samalla kun termi ”maahanmuuttokritiikki” pomppasi otsikoihin, kääntyi ympäri myös se kivi, jonka alla tämä Hommawatch-jengi piileskelee. Vauhti tuntuu olevan kiihtymään päin.

 20. Isosetä said, on 03/09/2009 at 07:49

  Hommawatch on valinnut Hommaforumin noin 200 000 viestistä parhaimmin sopivat, omaa tarkoitustaan eniten edistävät. Ja näistä jo tarkoitushakuisesti suodatetuista viesteistä masinoija sitten valitsee ne omaa tarkoitustaan eniten edistävät. Oikein vanhurskasta, oikeamielistä ja rehellistä peliä, kyllä nyt sopii olla ylpeä!

  Näin meneteltyään masinoija otsikoi postauksensa sanoilla:

  Eikö ketään edes hävetä.

 21. masinoija said, on 03/09/2009 at 07:56

  Isosetä ohittaa blogauksen pointin. Isosetä ei erota blogin nimeä blogikirjoituksen nimestä. Isosedällä ei ilmeisesti ole myöskään ironiantajua.

  Isosetä ilmeisesti tarvitsee opetusta sisälukutaidossa, jota täällä ei kuitenkaan tämän enempää tarjota.

 22. Lemmy said, on 03/09/2009 at 09:21

  Minä voin kaivaa miltä tahansa keskustelupalstalta mitä tahansa paskaa osoittaakseni vaikka että vihreät ovat ekoterroristeja. Kannattaisi lukea asia ja asiayhteys eikä yksittäisiä kommentteja. Sanotaanhan Raamatussakin ”juudas meni ja hirtti itsensä…” ja sanotaanhan siellä että ”mene sinä ja tee samoin”. Tuollaisesta joku vajaamielinen vielä menee ja kiihottaa itsensä kun on niin tyhmä ja laiska ettei viitsi lukea alkuperäistekstiä kokonaisuudessaan ja analyyttisesti.

 23. Oula Lintula said, on 03/09/2009 at 11:32

  ”kaupunkiin voitaisiin kaivaa keskuskuoppa, jonne sitten voitaisiin kolata kaikki tunkkaiset rasistit ja jeesustelevat poliittisen korrektiuden tuuliviirit. Lopuksi kaadettaisiin sammuttamatonta kalkkia päälle ja jätettäisiin tämänkin asian hoitaminen sellaisille maltillisille keskitien kulkijoille, joita kiinnostaa ongelmien ratkaiseminen, ei niiden kärjistäminen ja niistä valittaminen”

  Onko tämä nyt sitä kiihottamista kansanryhmää vastaan, vai peräti joukkotuhonnan valmistelua?

 24. Maxwell Smart said, on 03/09/2009 at 11:41

  ”Jousto toimii kumpaankin suuntaan

  Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Voisiko joku antaa nessun niille kaikille reppanoille, joiden maailma kaatui yhden uimahallivuoron menettämiseen. Ehkä heille voi ostaa vaikkapa puhallettavan kahluualtaan, jossa he voivat sillä aikaa polskutella? Suomessa asuva kulttuurivähemmistön edustaja on samanlainen kansalainen ja veronmaksaja kuin kaikki muutkin. Mikäli hänen kulttuurissaan on jotain tapoja, jotka voidaan ottaa huomioon melkoisen pienillä myönnytyksillä, tässä on vaikeaa nähdä mitään muuta kuin periaatteellista känkkäränkkää. Tämä ei tarkoita sitä, että suomalaisen yhteiskunnan pitäisi hypähtää jokaisen kulttuurierosta johtuvan pillinvinkauksen mukaan, mutta jouston pitää toimia kumpaankin suuntaan. Pienet myönnytykset helpottavat sopeutumista ja rauhallista rinnakkaineloa. Sopeutuminen on vaikeaa, ellei toinen puoli anna periksi missään asiassa pienimmälläkään tavalla.”

  Tämä joustohan on juuri sitä mitä muslimit hakevat. Oma uimahallivuoro, koululaisten vapautus liikunnasta, musiikista ja kuvaamataidosta, sharialaki pikkuhiljaa niin kuin Briteissä.

  Mutta missä on se jousto mitä muslimit osoittavat? Ei missään. Mullemullekaikkiheti, muista ei niin väliä.

 25. masinoija said, on 03/09/2009 at 11:52

  ”Onko tämä nyt sitä kiihottamista kansanryhmää vastaan, vai peräti joukkotuhonnan valmistelua?”

  Niin, en tiedä – ehkä Vihreän langan toimitus tai Lahtisen Teemu voivat vastata tähän kysymykseen, minä kun en ole asiantuntija virkavallalle asti vietävissä itkupotkukohtauksissa.

 26. J.D. said, on 03/09/2009 at 15:18

  Asiallinen postaus ja allekirjoitan suurimman osan. Itsekin olen jonkin verran seurannut tuon hommaporukan foorumikirjoittelua ja kyllä se kummastuttaa kovin. Vaikka hommawatchissa toki on niitä räikeimpiä juttuja, ei ero perustasoon ole mielestäni kovin suuri.

  Toisaalta hommalaiset peräänkuuluttavat asiallista kritiikkiä ja opponointia foorumillaan, mutta kyllä se aika vaikealta vaikuttaa (muutamia yrittäjiä tuolla on näkynyt) kohtuullisen nihkeän vastaanoton takia. Ihan asiallisesti alkaneet ketjut muuttuvat aika nopeasti jankkaamiseksi kun salaliittoteoreetikot pääsevät vauhtiin. 100%:sta kuraa tuo ei ole, mutta kyllä foorumi sivusta seuraavalle näyttäytyy enemmän semmoisena samanhenkisten selkääntaputtelukerhona.

 27. Matti said, on 03/09/2009 at 17:25

  ”Minä en siis edelleenkään näe maahanmuuttokriittisen puolueen perustamista tarpeellisena siihen nähden, miten riskialtis se on avoimen rasismin sytyttäjänä.”

  Taitaa olla niin, että rasismia synnyttää (tai tuo esille) parhaiten maahanmuutto. Ei kai kukaan oikeasti kuvitellut, että olisi mahdollista muuttaa näin nopeasti maan etnistä koostumusta ilman rasismin ja maahanmuuttovastaisuuden lisääntymistä?

 28. TR said, on 06/09/2009 at 13:31

  ”Ehkä erilaiset ihmiset eivät yksinkertaisesti vain pidä toisistaan. Ehkä monikulttuurisuus ei yksinkertaisesti vain toimi.”

  Eli koska hommalaiset eivät yksinkertaisesti vain pidä mamuista, niin heitä ei saa päästää Suomeen? Itselläni ei ole mitään vaikeuksia kohdata muualta tulleitakin yksilöinä, joidenkin kanssa synkkaa, toisten ei. Luonne-erot ovat kulttuurieroja merkittävämpi asia.

 29. Matti said, on 07/09/2009 at 12:36

  ”Eli koska hommalaiset eivät yksinkertaisesti vain pidä mamuista, niin heitä ei saa päästää Suomeen?”

  Saa päästää, mutta merkittävä osa suomalaisista ei tule koskaan hyväksymään heitä tänne. He tulevat aina kohtaamaan syrjintää mm. työmarkkinoilla. Kaikesta syrjinnästä ei päästä eroon lainsäädännöllä. Jokaiseen Euroopan maahan on muodostunut mittava pysyvästi syrjäytyneiden maahanmuuttajien joukko.

  Nämä ovat miltei luonnonlakeja. Ihmisillä on mm. luontainen taipumus sisäryhmä-ulkoryhmä-jaotteluun, johon kansallisuudella, ihonvärillä ja uskonnolla on aina oma vaikutuksensa. Arvostettu sosiologi Robert Putnam on osoittanut, että diversiteetillä on tapana vähentää ihmisten välistä luottamusta.

  ”Luonne-erot ovat kulttuurieroja merkittävämpi asia.”

  Niin, yksilötasolla, mutta laajemassa mittakaavassa ja yhteiskunnallisessa koordinaatiossa kulttuurieroilla on merkitystä. Esim. maallistuneiden, liberaalien länsimaalaisten ja syvästi uskonnollisten, vanhoillisten muslimien yhteiselo ei suju ongelmitta.

 30. TR said, on 09/09/2009 at 14:21

  Kaikilla ihmisryhmilla on taipumus yhdistaa itseensa paaasiassa myonteisia piirteita kuten ahkeruus ja luotettavuus. Negatiivisia piirteita nahdaan sitten helpommin muissa ryhmissa. Koska tallainen ajattelu on tosiaankin enemman luontainen taipumus kuin tosiasioihin perustuvaa paattelya, ei sita nahdakseni kannattaisi erikseen vahvistaa, kuten populistiset puolueet tuntuvat yrittavan.

  Osa ihmisista tulee varmasti aina syrjimaan vahemmistoja, olivat ne sitten seksuaalisia, uskonnollisia tai mita vaan. Senpa takia meidan muiden tulisi yrittaa pitaa huolta siita, etta kaikki saavat yhtalaiset mahdollisuudet kehittaa itseaan ja yhteiskuntaa. Se ei ole paapomista vaan tasapuolisuutta. Minun agendani ei ole avata rajoja kaikille tulijoille vaan saada ihmiset kohtelemaan toisiaan yksiloina typerien yleistyksien sijaan.

  ”Niin, yksilötasolla, mutta laajemassa mittakaavassa ja yhteiskunnallisessa koordinaatiossa kulttuurieroilla on merkitystä. Esim. maallistuneiden, liberaalien länsimaalaisten ja syvästi uskonnollisten, vanhoillisten muslimien yhteiselo ei suju ongelmitta.”

  Kulttuurieroilla on toki merkitysta, sita ei voi kiistaa. Mielenkiintoista on, etta joidenkin hommalaisten ajatusmaailma vaikuttaa noiden hommawatch-kommenttien perusteella olevan paljon lahempana vanhoillisia muslimeja kuin liberaaleja lansimaalaisia. Tassa mielessa luonne-erot ovat kulttuurieroja tarkeampia. Jos synnyt Suomeen varustettuna pelokkaalla, yksioikoisella ja ongelmien ulkoistamiseen taipuvaisella luonteella, sinulla on riski hurahtaa intomieliseksi kansallisbloggaajaksi. Jos satut syntymaan saman temperamentin kera huomattavasti ikavampiin olosuhteisiin miehitetyille palestiinalaisalueille, saattaa sinut myohemmin loytaa Hamasin riveista terroritekoja suunnittelemasta. Tama on tietenkin karjistys, johon psykologeilla olisi paljonkin puututtavaa, mutta ymmartanet pointtini.

 31. ksym said, on 25/07/2011 at 22:55

  ”Ja ihan oikeasti hei, kulttuurirelativismilla on rajansa. Suomen laki ja länsimaiset ihmisoikeuskäytännöt ohittavat maahanmuuttajan kotimaan ja kulttuurin säännökset, tavat, uskonnon ja uskomukset, piste.”

  Tämän lauseenhan tietysti allekirjoittava kaikkien maiden valtaapitävät, mutta sitten kun käytännössä tehdään linjaukset niin seuraa Britannian ja Ruotsin tyyppisiä eristettyjä/eristäytyneitä ghettoja.

  Eli missä mennään vikaan ja miksi? Kuka rahoittaa, ketä ja miksi?

  Ymmärrän toisaalta tiettyjen puolueiden jyrkkää linjaa maahanmuuton suhteen; tällä saadaan ainakin ideologisesti puhdas rajanveto muihin puolueisiin, jotka sanovat toista ja tekevät toista. Kun jyrkkä linja takaa ideologisen pohjan kannattajakunnan suosiolle, olisi taas mahdollisuus höllätä ja tehdä asiat käytännöllisemmin.

  Mutta sitten taas toisaalta minua pelottaa vieläkin esimerkki ideologisista ja jyrkän linja puolueista, joiden tuhotöistä näkee jälkiä kaikkialla maailmassa (esim. banaanivaltiot afrikanniemella, monet lähi-idän maat, pohjois korea jne). Elikkä jos mopo lähtee hanskasta niin mennään naama edellä asfalttiin.

  Eipä tähän ole helppoa ratkaisua optimoida. Liikaa parametreja yhtälössä vieläkin.

  PS. Ottakee sitte huomioon että ”ymmärrän” on eri asia kuin ”tuen/kannatan/toteutan”. Kunhan mainitsin, koska olen niin vitun väsynyt kaikkeen saatanan nettiargumentaatioon.

 32. Skiriki said, on 30/07/2011 at 02:14

  On sinänsä mielenkiintoista, että maahanmuuttajakriitikoiden retoriikka ja tyylilaji valituksineen suomalaisen valkoihoisen miehen sortamisesta kuulostaa hyvin paljon markkina-arvoteoria/ATM-jengin katkeralta kitinältä. Olisi valaisevaa tietää, miten paljon näillä kahdella ihmisryhmällä on limittäisyyttä. “Maahanmuuttajat raiskaa meidän naiset jotka ei anna meille pillua?”

  Tuossa on harvinaisen paljon perää:

  http://thesocietypages.org/socimages/2011/07/27/a-tale-of-two-terrorists-redux/

  http://pandagon.net/index.php/site/comments/misogyny_and_terrorism

  Breivik ja misogynia.

 33. Jaclyn said, on 21/05/2017 at 06:28

  n-s lives in his own head; facts don't matter. gene robinson could do it, if they want a real jo.lranistui am not sure how much of his own stuff olbermann wrote. and whether those writers will stay. CNN did give dl hugley a show, remember? it was awful.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: